Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Katerina Catcher

Ажіотаж довкола заміської нерухомості на тлі ситуації з електроенергією практично не вплинув на кількість охочих орендувати житло у Карпатах. Це пояснюють високими цінами та низкою незручностей, пише РБК-Україна.

Відключення світла у містах спричиняють проблеми з опаленням та водопостачанням. Через це деякі українці стали переселятися у приватні будинки з автономним опаленням. Печі на дровах у Карпатах раніше були радше автентичним елементом інтер’єру, аніж приладом для обігріву приміщення. У будинках є осучаснені булер’яни (печі тривалого горіння) або каміни на дровах і прив’язаним до них обігрівом теплим повітрям.

Приблизно 25% житла зайнято переселенцями з минулих періодів. Однак не всі господарі вільних будинків пропонують постійне проживання на зиму, бо світло відключають по всій Україні.

На платформі Karpaty.info повідомляють, що попит є, але не масовий. Наприклад, з останніх запитів був такий: чи можна орендувати котедж на два місяці з інтернетом Starlink, автономним опаленням та генератором.

Деякі готелі пропонують знижку на довготривалу оренду. Водночас деякі навпаки консервують будівлі на зиму.

Згідно з опитуванням, попри морози та обстріли енергосистеми лише 7% українців активно готуються до переїзду в інше місце. Двоє з трьох опитаних заявили, що не залишать свій дім навіть якщо комунальні послуги будуть відсутні тривалий час і про терміни відновлення не буде відомо. Станом на грудень, понад п’ять мільйонів людей, які були переміщені в Україні чи за її межами, повернулися додому.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button