Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: politkrytyka

В онлайн-форматі відбудеться публічне обговорення законопроєкту 5655 про реформу містобудівної галузі, який 13 грудня прийняла Верховна Рада у другому читанні.

Організаторами заходу виступили Архітектурна палата НСАУ та урбаністична коаліція Ro3kvit. Дискусія відбудеться за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Спікери від Ro3kvit, Національної спілки архітекторів України та Архітектурної палати НСАУ, аналітичного центру CEDOS, українського парламенту та інші обговорять, який вплив закон 5655 може мати на вступ України до Європейського Союзу та які рішення можна запропонувати для пом’якшення цих ризиків. Також серед тем: що і як варто, а чого не треба робити в повоєнній відбудові в контексті майбутнього членства України в ЄС та вимог до інтеграції законодавства у сфері просторового планування та регулювання будівництва.

  • Панель 1: Що варто робити, а що не можна допустити в повоєнній відбудові: що Україна може взяти з досвіду Пріштіни, Бейруту, Кабулу, Харкова? Модератори: Фулько Трефферс, Марго Дідіченко (Ro3kvit). Спікери: Лілет Бредделс (Ro3kvit, Archis), Олег Дроздов (Ro3kvit, ХША), Максим Головко (Урбанина).
  • Панель 2: Шлях європейської інтеграції: вимоги ЄС до законодавства та управління просторовим плануванням (Green Deal та інші регуляції). Чи готове українське законодавство?Модератори: Лілет Бредделс, Марго Дідідченко (Ro3kvit). Спікери: Рута Лейтанайте (президентка Асоціації архітекторів Литви, членкиня ради Міжнародної спілки архітекторів, членкиня правління Архітектурної ради Європи); Анна Бондар (депутатка Верховної Ради України); Анна Кирій (Архітектурна палата Національної спілки архітекторів України).
  • Панель 3: Інклюзія та партиципація як обов’язкові вимоги в процесі відбудови: залучення стейкхолдерів, процедури, добре управління та євроінтеграційні сподівання України. Спікери: Олександр Анісімов (Ro3kvit, Нова житлова політика); Іван Вербицький (CEDOS); Любомир Зубач (Асоціація міст України, заступник міського голови Львова з містобудування).

Дата проведення: 22 грудня, 17:30-19:00 CET, 18:30 – 20:00 EET.

Петицію з проханням до президента накласти вето на законопроєкт 5655 про реформу містобудівної галузі підписали вже понад 42 тисячі українців. Проти законопроєкту висловилися мери міст, архітектори, урбаністи, громадські організації. Докладніше про суть реформи та її критику читайте в нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button