Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Eugene Chystiakov / Unsplash

В іспанському місті Аліканте збудують нетипову розв’язку — «тактичне некругове перехрестя», повідомляється на сайті муніципалітету.

Типове кругове перехрестя передбачає круговий рух навколо центрального острова. У проєкті Аліканте є центральний острів, але немає кругового руху — автомобілі лише повертають на перпендикулярну вулицю. Таким чином потоки не перетинаються між собою.

Пішоходи прямують крізь перехрестя нерегульованими переходами без зупинки або прямо через центральний острів у вигляді великого скверу площею 700 м2. Деякі маршрути пішоходів навіть не перетинаються з проїжджою частиною.

В адміністрації запевняють, що це новітня стала концепція взаємин між автомобілями та пішоходами, яка надає перевагу пішохідному руху.

Перехрестя планують облаштувати в промисловій зоні Лас Аталаяс на околиці міста. Проєкт вартістю 270 тисяч євро збираються реалізувати протягом п’яти місяців.

Деякі скептично налаштовані користувачі твіттера вважають, що міська влада «винайшла повороти» за пів мільйона євро.

Читайте також: У США зробили розв’язку у формі арахісу, і вона перевершила сподівання

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button