Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23648 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/sergey.j.kovalenko

Станом на ранок 22 грудня ситуація в Києві з енергопостачанням залишається важкою. Діють тільки аварійні відключення з непередбаченою тривалістю, повідомляє голова КМВА Сергій Попко.

Головною проблемою є не генерація, а доставка живлення споживачам. Саме через зруйновані мережі та вузли більшість киян не можуть отримати світло.

Напередодні гендиректор YASNO Сергій Коваленко заявляв, що ситуація з постачанням у Києві — найскладніша у країні й змін на краще немає. Є споживачі, які взагалі без світла з останього обстрілу 19 грудня. Ситуація може ще більше погіршитися, якщо росіяни продовжать обстріли і пошкодять решту 40% вузлів.

Коваленко підкреслює, що без розуміння роботи мережі, складно зрозуміти, чому в сусідніх будинках електрика подається нерівномірно.

«Лінії живлення у Києві не лінійні й не завжди логічні з точку зору мапи та районів. Якщо ви думаєте, що не може бути такого, що серед десяти заживлених будинків стоїть один без світла, бо він на лінії зі зруйнованою підстанцією, то ви не маєте рації. Це реальна ситуація», — пояснює він.

Жителі будинків домовляються повідомляти в чатах сусідів про ввімкнення світла, користуються «світло-ботами», щоб встигнути зарядити павербанки та зварити їжу, повідомляє ВВС. Холодильник перетворився на шафу.

Працювати ідуть у «пункти незламності», але не скрізь є місця. Соцмережі облетіли кадри з учителькою, яка проводить онлайн-урок у незручній позі на вулиці, обперши ноутбук об антипаркувальний стовпчик.

Онлайн-урок під час блекауту в магазині Розетка, 21 грудня. Фото: Євгеній Завгородній

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button