Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/museumlviv

На вулиці Стрийській, 200а у Львові відкрився Музей науки. У ньому розміщено близько сотні різноманітних експонатів, які пояснюють дітям явища природи та закони фізики.

«Увесь простір музею заповнений маятниками, моделями, апаратами — такий собі космічний корабель, подорож у майбутнє», — повідомляють у музеї.

На 2200 м2 площі музею поділено на тематичні зони: води, повітря, людини, оптики, науки, акустики, електрики, роботів та Формули-1 та VR, є лабораторія.

Так, зона акустики нагадує студію звукозапису, в ній є музичні інструменти. Там можна відтворити ехолокацію кажана та побачити силу свого голосу у вигляді діаграми на екрані.

У секції з роботами з відвідувачами кількома мовами на вибір розмовляє RoboThespian. Робот відповідає на питання, виконує завдання заспівати пісню чи станцювати. Обличчя робота заливається рум’янцем, а в очах блимають сердечка.

Також там є роборука KUKA, якою збирають машини та інші прилади на промислових підприємствах.

У зоні для виховання гуманності та толерантності діти можуть сісти в інвалідний візок і подолати на ньому перешкоди. Або спробувати видобувати воду, як це роблять їхні однолітки в Африці.

Музей науки працює щодня з 8:00 до 20:00.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button