Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Adli Wahid / Unsplash

Іспанія готується скасувати на пів року податок на додану вартість для низки базових продуктів харчування, серед яких — хліб, сир та овочі, повідомляє Euronews. Такий захід спрямований на захист населення від інфляції, викликаної російським вторгненням в Україну.

Так, 4% ПДВ буде повністю скасовано для таких продуктів, як сир, хліб і овочі. Для олії та пасти податок зменшать з 10% до 5%.

Крім того, уряд Іспанії схвалив одноразову допомогу у розмірі 200 євро для родин, чий щорічний дохід не перевищує 27 тисяч євро, аби компенсувати зростання витрат на їжу. Загалом обсяг антикризового пакету становить 10 мільярдів євро.

Раніше в Іспанії вже зменшили ПДВ на електрику та газ і планують подовжити дію цього рішення ще на пів року. Так само ще на шість місяців продовжать 50% знижку на громадський транспорт. Протягом пів року діятиме й обмеження на підвищення орендної плати — не більш як на 2%, — а виселення орендарів житла буде на цей період заборонено.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button