Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: bild.ua

У Києві мешканці житлового комплексу «Бережанський» перекрили вулицю Автозаводську в Оболонському районі через відключення від електрики. Про це пише видання «Нерухомі».

ЖК відключили від мережі через борги підрядної організації «Будбілдинг» перед енергопостачальною компанією ДТЕК. Водночас у мешканців будинків опалення та кухонне обладнання повністю залежить від електрики.

«Офіційно наших будинків на балансі ДТЕК немає, оскільки за два роки з моменту видачі ключів забудовник не виконав усі необхідні технічні умови, аби мешканці могли перейти на прямі договори з ДТЕК. Тому платимо ми не за тарифом 1.68, а за тарифом для юросіб, який ДТЕК виставляє Будбілдингу. Й оскільки ми досі вважаємося будмайданчиком, то електрика нам обходиться в даний момент майже по 6 грн за кіловатт», – пише мешканка ЖК Ірина Романова.

Акція протесту відбулася увечері 26 грудня. Під час мітингу невідомі зробили кілька пострілів зі зброї. Про постраждалих не повідомляється, правоохоронці нібито вже затримали правопорушників, їхні особи з’ясовуються.

Фото: Ірина Романова

Пізніше стало відомо, що вночі у ЖК повернули подачу електроенергії після оформлення всіх заяв до поліції.

ЖК «Бережанський» побудувала компанія «Галжитлобуд». Забудовник ввів комплекс в експлуатацію за тиждень перед припиненням функціонування Держархбудінспекції. За п’ять місяців до цього ДАБІ відмовлялася видавати забудовнику сертифікат готовності, оскільки не було представлено актів випробування обладнання, інженерних систем, мереж та обладнання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button