Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації з сайту проєкту: bru221216.wixsite.com

Пропозиція реабілітаційного центру в селищі Брюховичі під Львовом від Проєктної майстерні Бєляєвих перемогла на архітектурному конкурсі.

Йдеться про розширення сьомої міської лікарні на вулиці Володимира Івасюка, 74. Це історична вілла, оточена дендропарком.

Архітектори прагнули максимально зберегти автентичний вигляд більшості будівель комплексу: південно-східний та південно-західний фасади залишаються фактично недоторканими.

Між корпусом лікарні та котельнею розташують «прихований» фасад із безрамним склінням.

Нові об’єми з’являться з північно-східної сторони комплексу. Тут, на думку авторів проєкту, найменш цінні ландшафт і озеленення, а також дисгармонійна господарська будівля, яку можна демонтувати. 

Як матеріал для даху обрали кедровий чи модриновий ґонт — клинчасті дощечки, з’єднані поздовжньо.

Пласкі неексплуатовані покрівлі над новими обʼємами озеленено седумними килимами.

Рельєф по периметру забудови скоригують для забезпечення безбар’єрного доступу до всіх входів. При цьому пропонують втручатися у ландшафт лише там, де це необхідно для безбар’єрності. У такий спосіб прагнуть уникнути втрат дерев внаслідок надмірного насипання ґрунту та пересаджування рослин.

У внутрішньому дворі планують відновити первісний вигляд мілкої декоративної водойми.

Головний вхід переноситься з вулиці Івасюка на Ряснянську. Перед ним сформують невеликий двір-вітальню з новим великим деревом посередині.

Перед цим двором буде зона посадки та висадки пасажирів і невеликий велопаркінг. Розташовану навпроти автостоянку пропонують замінити на компактне розворотне кільце.

Вздовж південної межі ділянки буде влаштовано пагорби-вали, засаджені кущами. Це додасть приватності двору закладу зі сторони доволі активної вулиці з зупинкою громадського транспорту.

Читайте також: Як проектують переможці конкурсу Ukrainian Urban Awards: інтерв’ю з архітекторами Проектної майстерні Бєляєвих

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button