Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Історичний центр Браїли. Фото: Krysthy, CC BY-SA 3.0 ro

Для власників 50 занедбаних будівель у румунському містечку Бреїла підвищили податок на нерухомість на 500%, повідомляє TheMayor.EU.

Цей крок має спонукати власників нарешті реставрувати будинки, які руйнуються без належного догляду.

Читайте також: Як зараз виглядає «особняк під саваном» — будинок Вертипороха на Подолі?

Бреїла (Brăila) — старовинне місто Валахії, засноване у V столітті. Воно вирізняється унікальним плануванням — вулиці розходяться концентричними колами, мов павутиння, від центру, розташованого на березі Дунаю.

Торік муніципалітет створив керівництво з реставрації фасадів пам’яток історичного центру, який простягається на 160 гектарів. Це переважно будівлі ХІХ — першої половини ХХ століття.

Чимало з історичних будівель перебувають в аварійному стані. При цьому міська влада має небагато механізмів впливу на приватних власників.

Занедбана будівля у Браїлі. Зображення з Google Maps

У 2019-му мер Віорель Драгомир звільнив власників, які почали реновацію історичної нерухомості, від податків на три роки. Натомість ті, хто кинув своє нерухоме майно напризволяще, мусять сплачувати вп’ятеро більші податки.

Торік таких занехаяних історичних будівель у приватній власності нараховувалося 52, цьогоріч — 50. Крім вищих податків з власників стягують штраф до 30 тисяч лей (6 тисяч євро).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button