Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23257 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Журналісти «Доступу до правди» оприлюднили імена власників будинків на Подолі, які є архітектурними пам’ятками й перебувають в аварійному стані.

Поділ_Головна

Загалом у приватній власності на Подолі знаходяться 22 аварійних будинки, п’ять з яких – на Андріївському узвозі, про які «Доступ» вже писав раніше. Згідно з останнім розслідуванням журналістів, серед власників 17 аварійних будинків багато відомих прізвищ: екс-депутат Київради Олександр Прогнімак, екс-нардепи Дмитро Табачник та Оксана Калетник, а також сестра голови Донецької ОДА Філя Жебрівська. Варто зазначити, що Подільська РДА у 10 випадках із 17 не володіла інформацією про власників.

Так сталося, наприклад, з будинками №№ 23/3 та 27 по вул. Боричів Тік.

Бор_Тік_27

Боричів Тік, 27. Фото: Ігор Розкладай

Інформації щодо власників цих будинків не було також ані в Реєстрі нерухомості, ані в Департаменті культури КМДА, куди із запитом зверталися журналісти. Втім, проаналізувавши відкриті джерела – кадастрову карту, Єдиний державний реєстр юридичних осіб, ФОП та громадських формувань – журналісти з’ясували, що власницею землі під будинком № 23/3 є матір Оксани Калетник. Цільове призначення ділянки – «для індивідуального житлового, гаражного і дачного будівництва». Земля під будинком № 27 з таким самим цільовим призначенням перебуває у власності ТОВ «Еф Ай Ем Елітстрой», кінцевим бенефіціаром якої є та ж сама Оксана Калетник.

Так само була доведена причетність Олександра Прогнімака до будинку на розі вулиць Волоської, Борисоглібської та Набережно-Хрещатицької. У 2002-2008 роках Прогнімак був депутатом Київради, займаючись питаннями культури, мистецтва та культурної спадщини. Упродовж 2006-2010 років він очолював Державне управління охорони навколишнього природного середовища.

Волоська_2-19

Вулиця Волоська, 2/21/19. Фото: Ігор Розкладай

Власником земельної ділянки, на якій знаходиться будинок № 12 по вул. Житньоторзька, виявилося ТОВ «Екско». Це структура, через ряд юридичних та фізичних осіб афілійована з сумнозвісним ТОВ «Грааль» брата Дмитра Табачника.

Житньоторзька

Фото: Google Street View

Загалом серед сімнадцяти аварійних будинків Подолу дев’ять перебувають у незадовільному стані, інші – в аварійно-небезпечному.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button