Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Julia Kun / Unsplash

Італійський Університет гастрономічних наук випустив атлас «Ковчег смаку в Україні».

Такі атласи створюють із 2017 року в межах руху Slow Food — з метою запобігти зникненню місцевих харчових культур і протидіяти швидкому харчуванню. Кожне видання базується на кабінетних і польових дослідженнях тієї чи іншої локальної гастрокультури. Вже було видано атласи кухні Албанії, Бразилії, Естонії, Кенії, Мексики, Нідерландів, Перу та Танзанії.

Український атлас відображає свіжі та оброблені традиційні продукти, зникаючі локальні види рослин, грибів, тварин, птахів, комах та риб.

Планується видання другого тому книги, що включатиме інші цікаві рецепти та продукти.

Одну з передмов до видання написав шефкухар Євген Клопотенко. У ній він зізнається, що близько 20% продуктів, описаних у каталозі, стали для нього відкриттям.

Дивіться також: Ресторатор Міша Кацурін випустив гастрономічний гід Львовом (відео)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button