Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Wilhelm Gunkel / Unsplash

Від 16 січня в Україні почне діяти програма безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, повідомляє пресслужба уряду.

«На першому етапі плануємо замінити до 500 тисяч ламп у шести регіонах України. Після цього, орієнтовно за два тижні, проєкт запуститься у звичайному режимі по всій території України», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Мінятимуть п’ять старих ламп на п’ять енергоощадних.

Спершу потрібно подати заявку через Дію, потім забрати лампи у найближчому відділенні Укрпошти.

Єврокомісія закупила для України 30 мільйонів світлодіодних ламп, Франція додала ще 5 мільйонів. LED-лампи споживають у 7-8 разів менше електроенергії порівняно з лампочками розжарювання.

Міністерка економіки Юлія Свириденко запевняє, що заміна 50 мільйонів лампочок розвантажить роботу цілого реактора атомної електростанції.

«Ми зробимо програму достатньо довгою для того, щоб усі громадяни України, які мають бажання замінити лампочки, могли скористатись цією можливістю», — зазначала міністерка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button