Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Yanny Mishchuk

Згідно з опитуванням, 2/3 жителів Києва користується громадським транспортом, з них – більше жінок. Дані озвучили 18 січня під час круглого столу «Безпека дорожнього руху в умовах воєнного стану: виклики та перспективи змін у Києві», повідомив Сергій Пасюта.

1/5 опитуваних переміщаються містом на власному транспорті, 1/10 — пішки. Жінки користуються громадським транспортом частіше за чоловіків: 73% опитаних жінок проти 60% чоловіків.

Респондентів також спитали, що робить дорожній рух у Києві небезпечним. На їхню думку, на безпеку впливає дорожнє покриття (47%), низька культура дорожнього руху серед водіїв (39%) і пішоходів (23%), затори (32%), великогабаритний транспорт і фури у місті (19%), погана дорожня розмітка (19%), висока швидкість руху (18%), недостатня освітленість доріг (17%).

Серед способів, як покращити безпеку руху в столиці, назвали: збільшення кількості камер вимірювання швидкості (37%), покращення освітлення перехресть та пішохідних переходів (35%), збільшення кількості підземних переходів замість наземних (33%), зменшення швидкості руху транспорту (22,5%), встановлення лежачих поліцейських (22,5%), штрафування пішоходів (20%).

Тих, хто їздить власним транспортом, також запитали, що, на їхню думку, є причиною заторів. Вони вважають, що це хаотичне паркування (57%), велика кількість автомобілів (45%), зношеність інфраструктури (41%), дорожні аварії (30%), ремонтні роботи (29%).

Опитування проведене дослідницьким центром «Імідж-Контроль» з 28 січня по 8 лютого 2022 року. Дослідження проводилося методом face-to-face за випадковою вибіркою, яка включала 1005 мешканців Києва старше 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та поділом міста на райони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button