Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Annie Spratt/unsplash

Одна з найстаріших кулінарних шкіл Парижа L’École de Paris des Métiers de la Table (EPMT) запустила спеціальний гастрономічний курс для українців. Про це повідомляє РosЕeat.

Щороку там проходять підготовку близько 1300 учнів, які мають можливість вибрати спеціалізацію з-поміж 30 курсів. Серед випускників школи відомі шефи, які очолюють престижні ресторани, кондитерські доми, управляють готелями тощо. Під керівництвом викладача Christophe Bligny українські студенти вивчатимуть особливості нарізання продуктів, підготовки інгредієнтів, правила зберігання та інші тонкощі кулінарної справи.

Програма розроблена викладачами та методистами школи у співпраці з партнерами. Експериментальний курс створений на знак солідарності з Україною та підтримки тих українців, які вимушено залишили свої домівки через війну.

Навчання здійснюється за напрямками boulangerie, pâtisserie, chocolaterie, l’hôtellerie, restauration. Курс триватиме півроку і включає стажування на одному з підприємств. Під час навчання українські студенти вивчатимуть особливості роботи у типових французьких крамницях, де реалізується хліб, випічка, десерти, шоколад, основні страви; здобувають практичні навики у професійних лабораторіях під пильним супроводом досвідчених шефів; знайомляться з харчовими професіями; отримують теоретичні знання про систему працевлаштування у Франції тощо.

Студенти навчаться готувати традиційні французькі страви, зокрема, класичний французький багет, круасани та різноманітну випічку. Випіканню традиційного французького багета присвячено цілий день. Окремим блоком кулінарного курсу є відвідування різноманітних компаній у сфері харчування.

Крім того, впродовж навчання у школі відбуватимуться ярмарки професій. Туди запрошені такі відомі компанії як Accor Hotels, Fratellini Cafe, Gerard Joulie, Groupe Bertrand, Ibis Paris Bastille Opera, Maison Delano.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button