Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Prymasal/wikipedia

У Києві демонтують пам’ятник Чкалову на вулиці Олеся Гончара, 57. Але в той же час профільна експертна комісія при Мінкульті рекомендувала включити пам’ятник Ватутіну на Грушевського, 7 як пам’ятку монументального мистецтва, що ускладнить та затягне процес демонтажу, повідомив депутат Київради Дмитро Білоцерковець.

За його словами, у Міністерстві культури та інформаційної політики відбулося засідання експертної комісії, на якій розглянули подання влади Києва щодо зняття статусу об’єктів культурної спадщини з пам’ятників Ватутіну та Чкалову, що дасть змогу їх демонтувати.

Так, комісія рекомендувала зняти статус із пам’ятника Чкалову, що відкриває шлях до демонтажу. Його планують демонтувати найближчим часом, зазначив Білоцерковець. Водночас пам’ятник Ватутіну рекомендували включити як пам’ятку монументального мистецтва, що ускладнить та затягне процес демонтажу.

Наступними, за його словами, планують знести пам’ятники Пушкіну і Щорсу.

Міністерство культури та інформполітики вирішило зняти з держобліку низку пам’ятників діячам радянської доби. Водночас більшість об’єктів, які увійшли до списку, вже давно демонтувала або перемістила місцева влада.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button