Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Oleksandr Brovko / Unsplash

Історичний центр Одеси включили до списку світової спадщини ЮНЕСКО, повідомляє пресслужба організації.

«Одеса, вільне місто, легендарний порт, що залишив слід у кіно, літературі та мистецтві, відтепер перебуває під посиленим захистом міжнародної спільноти. Оскільки війна триває, цей крок демонструє нашу колективні рішучість забезпечити збереження цього міста», — прокоментувала Одрі Азулай, гендиректорка ЮНЕСКО.

Історичний центр Одеси також внесено до Списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою. Це дає йому доступ до посилених механізмів міжнародної, технічної та фінансової допомоги, яку Україна може запросити, зокрема за потреби відбудови.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов просив уряд прискорити формування заявки на включення історичного центру до списку ЮНЕСКО. Президент Володимир Зеленський подав заявку в жовтні 2022 року.

Комітет культурної спадщини ЮНЕСКО, зі свого боку, вдався до прискореної процедури, враховуючи воєнну загрозу. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button