Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: Ольга Косова

У Києві минулого року майже 80% закупівель на постачання генераторів проводили без аукціонів. Як результат, третина всіх витрачених бюджетних грошей пішла на рахунки ТОВ «Епіцентр К», що належить депутату Верховної Ради Олександру Герезі та екссекретарці Київради Галині Герезі, пише «КиївВлада».

Згідно з даними Prozorro, протягом 2022 року департаменти, управління Київської міської держадміністрації та столичні комунальні підприємства уклали за результатами публічних закупівель 123 договори на закупівлю генераторів. Загальна ціна договорів склала 85,48 млн гривень.

Найбільше генераторів закупив Департамент муніципальної безпеки – на 43,52 млн гривень або 51% від загальної суми. Згідно з договорами, за ці кошти до кінця минулого року повинні були поставити 544 генератори. Управління освіти Дніпровської райдержадміністрації закупило 155 генераторів на 10,35 млн гривень (12% від суми річних закупівель генераторів). Всі вони призначені для укриттів навчальних закладів району. Решта замовників за рік закупили генераторів на суму понад 17 млн гривень (20% від загальної ціни всіх договорів). Ціна договорів кожного з цих замовників не перевищила мільйон гривень.

Протягом 2022 року генератори для столиці замовляли у 67 постачальників. Майже половина всіх угод дісталася двом підрядникам. Загальна ціна всіх договорів року склала 85,48 млн гривень. Вісім договорів майже на 29 млн гривень підписали з ТОВ «Епіцентр К». За ці кошти фірма повинна поставити для міста 408 генераторів, з яких чотири сотні за 28,63 млн гривень у неї замовив Департамент муніципальної безпеки КМДА. Друге місце посіло ТОВ «Східбудтрансгаз». Ця фірма отримала всього один договір на суму 11,44 млн гривень. Замовником став Департамент муніципальної безпеки КМДА.

96 з 123 закупівель на постачання генераторів для Києва в 2022 році провели без аукціонів. Частина з них була проведена як допорогові, решта – на основі постанови Кабміну від 12 жовтня 2022 року № 1178 про проведення публічних закупівель в умовах воєнного стану.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button