Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Урбан-бюро Big City Lab розробило посібник із інклюзивності в містах — Альбом безбар’єрних рішень.

Розробники наголошують, що міський простір має бути комфортним для всіх, і ця вимога посилюється через війну. З’являються люди, які після вибухів стали чутливими до звуків; хто не може спутитися в укриття в колісному кріслі тощо.

Тож альбом відповідає на виклики воєнного часу: як облаштувати прихисток для ВПО, що повинно бути на стелі екстреної допомоги у разі теракту, які двері підходять для евакуації, як створити місця для гуртування громади під час вимкнення електроенергії чи газу, як обладнати кімнату сенсорного розвантаження для тих, хто має чутливість до світла та звуків.

В альбомі містяться схеми та рекомендації для облаштування ґанків, подвір’їв, майданчиків для вигулу собак, вулиць, громадських просторів, покриттів і матеріалів, громадських будівель. До кожного випадку включено рекомендації для воєнного часу.

Альбом можна завантажити за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button