Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: insider-media.net

Команда урбаністів «Семиярусна гора» непокоїться, що муніципалітет Луцька планує провести непрозору реставрацію Гостиного двору, і громада ризикує втратити пам’ятку ХІХ століття. Наприкінці грудня комунальна техніка знесла частину стіни прилеглої будівлі.

Від літа учасники організації відновлювали бруківку та облаштовували публічний простір: встановили міні-сцену, сидячі місця, смітники, висадили багаторічні рослини. У дворі влаштовували різні події. Такий тактичний урбанізм, за задумом, мав стати частиною проєкту реставрації Гостинного дворі Прайзлерів на вулиці Кафедральній, що зараз перебуває в занепаді.

23 грудня на територію заїхала техніка та зруйнувала стіну прилеглої будівлі, на якій було намальовано мурал з логотипом простору. Урбаністи також стверджують, що при цьому було знищено частину висаджених рослин.

У Департаменті молоді та спорту заявляють, що демонтували старий гараж 1970-х років, «який було побудовано радянською владою, він не є пам’яткою архітектури і є дисгармонійною забудовою».

У міськраді також наголошують, що весь час підтримували проєкт «Семиярусної гори»: надавали доступ до локації, електрики, води, організовували вивезення сміття.

Урбаністи ініціювали громадські слухання щодо долі Гостиного двору в Луцьку. Пропонують провести відкритий архітектурний конкурс для реставрації і зберегти створений волонтерами простір.

Міськрада не погодила ці слухання, однак команда «Семиярусної гори» зібрала 600 підписів за їх проведення.

Після цього міська рада написала заяву в поліцію: через те, що близько 30 підписів були надані неповнолітніми. Посилаються на закон «Про охорону дитинства», який забороняє розголошення персональних даних дитини без згоди батьків.

Громадські слухання щодо Гостиного двору Прайзлерів відбудуться сьогодні, 27 січня, о 13:00 в Палаці культури, вулиця Богдана Хмельницького, 1.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button