Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Daria Volkova / Unsplash

Кіловат електроенергії від генератора коштує для магазинів у середньому у 4-5 разів дорожче, ніж від мережі. Попри це мережі поки вирішили не підвищувати ціни на товари, йдеться у матеріалі The Page.

Наприкінці 2022 року генератори встановили 96% гіпермаркетів, 65% мінімаркетів та 46% супермаркетів, згідно з опитуванням Асоціації ритейлерів України.

Маленькі магазини виявилися гнучкішими завдяки невеликим площам. Щодо гіпермаркетів, то вони встигли оперативніше подбати про автономне живлення.

Деякі торгові точки не потребують генераторів, бо в районах, де вони розміщені, немає відключень.

Загалом кіловат від генератора коштує у середньому у 4-5 разів дорожче, ніж від мережі, а в деяких ритейлерів — навіть у 6 разів.

Для прикаладу, магазини SPAR та «Наш Край» у середньому споживають 30-40 кВт. Забезпечити роботу на повну потужність було б дуже дорого. Тому в мережах розрахували мінімум споживання, що забезпечує каси та часткове освітлення. Це потребує 5,5 кВт електроенергії для маленьких магазинів і 8-10 кВт для більших об’єктів.

У мережах повідомили, що кіловат від бензогенератора коштує вп’ятеро дорожче, а від дизель-генератора — вчетверо дорожче, ніж від електричної мережі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button