Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/rivnecouncil

У Рівному критична ситуація з громадським транспортом: на рейси не виїжджає частина і маршруток, і автобусів. Про це повідомив Четвертій владі начальник міського управління транспорту Василь Сливка.

Наприклад, другого лютого на маршрути мали вийти 187 автобусів, натомість виїхало 160. Решта простоювали через брак водіїв. Загалом нині місту бракує 40-50 водіїв автобусів та маршруток. На кожен транспортний засіб, аби він курсував цілий день і на вихідних, потрібно два водія, а краще — три.

Першочергово намагаються забезпечити водіями рейси, які охоплюють все місто. Натомість дістатися на околиці Тинне і Золотіїв після сьомої-восьмої вечора дуже складно.

Кілька маршрутів повністю зупинилися. Водій маршрутки №42 перед її закриттям навіть зробив для пасажирів групу в соцмережах, де повідомляв, коли збирається виїжджати.

Ця проблема у Рівному виникла кілька років тому. Під час пандемії коронавірусу транспорт зупинився, водії почали шукати нову роботу і до старої вже не повернулися. Через російське вторгнення ситуація погіршилася: людей мобілізують.

Маршрутки та автобуси у Рівному перебувають у приватній власності. Але шукає водіїв саме муніципалітет. Підвищення тарифів на проїзд наразі не обговорюється.

Водіям пропонують зарплату в тисячу гривень на день. За словами Сливки, за місяць водії маршруток заробляють близько 20 тисяч гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button