Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23521 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

Цьогоріч КМДА планує запровадити віртуальну транспортну картку, заявив у ефірі телеканалу «Київ» керівник цифрової трансформації міста Петро Оленич, повідомляє РБК-Україна.

Наразі поїздки в комунальному транспорті можна здійснювати з разовим квитком у застосунку Київ Цифровий. Натомість проїзний має бути у вигляді пластикової транспортної картки.

У перспективі Київ планує взагалі позбутися пластику.

«У цьому році в нас заплановано впровадження електронної картки, яка буде мультиінструментом і забезпечить використання смартфонів як проїзних квитків. Це можливо робити зараз за допомогою Google Pay банківською карткою для разових поїздок. У майбутньому буде вже цифрова трансформація, і ми відмовимося від пластика», — зазначив Оленич.

Нагадаємо, що Київ почав тестувати електронний квиток у листопаді 2018 року, а повноцінний запуск відтерміновували роками. Наразі у столиці діє єдина транспортна картка та відповідний застосунок, об’єднано системи оплати в метро і наземному транспорті, встановлено валідатори в салонах автобусів, трамваїв і тролейбусів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button