Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з відкритих джерел

Киянин Дмитро Перов створив петицію про створення музею архітектури з реабілітаційним центром для військових в садибі Дмитрієва на Подолі. Петиція опублікована восьмого лютого та поки набрала 86 підписів.

У січні Касаційний адмінсуд визнав садибу комплексною пам’яткою архітектури, а також скасував рішення ОАСКу та апеляції про позбавлення охоронного статусу.

За його словами, власник садиби Йосиф Дмитрієв об’єднав всі будинки комплексу, побудовані в різний час – від 1830 до 1910 року. «Він однин із перших київських купців, хто підійшов до питання вписування нової забудови в сталий архітектурний ландшафт місцевості» – розповів Перов. Авторами окремих пам’яток архітектури на території садиби стали такі відомі київські архітектори як Олександр Кривошеєв та Володимир Ніколаєв.

У 2010 році підприємство «Конвалія-Нерухомість» уклало інвестиційний договір на реставрацію комплексу пам’яток. Згодом садибу повернули у власність міста за фактом умисного доведення об’єктів культурної спадщини до руйнації та на підставі невиконання умов інвестиційного договору.

«Боротьба за збереження унікального комплексу триває впродовж останніх шести років. В різний час на захист Садиби ставали активісти, які сьогодні на полі бою виборюють майбутнє нашої країни. Найвідомішим з них є боєць ЗСУ – Олег Симороз», – йдеться в тексті петиції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button