Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23595 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Українські рятувальники допомагають розбирати завали у Туреччині. Фото: ДСНС

Турецьке місто Нурдагі в провінції Газіантеп, де мешкає 40 тисяч людей, сильно постраждало від землетрусу. Його повністю знесуть та відбудують заново, повідомляє NTV.

Наразі у Нурдагі тривають пошуково-рятувальні роботи та розбирання завалів. На восьмий день землетрусу місцева влада заявила, що поки триватиме розбір уламків і пошуково-рятувальні роботи – сто відсотків району буде зруйновано. Нещодавно там знайшли живим 18-річного підлітка, який провів під завалами 160 годин.

У ніч на шосте лютого на сході Туреччини та Сирії сталася серія землетрусів, магнітуда досягала 7,7. У результаті загинули понад 35 тисяч людей. Хмарочос писав, що внаслідок землетрусу мільйон жителів залишилися без даху над головою. Експерти стверджують, що до масового руйнування будівель призвела корупція та недотримання будівельних норм.

Збитки внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії, ймовірно, перевищать 2 млрд доларів і можуть досягти 4 млрд або більше, вважають в агентстві Fitch.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button