Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23451 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Проєкт Центрального будинку культури

В Ірпені конкурсна комісія обрала переможців архітектурного конкурсу на відбудову та реконструкцію десяти об’єктів, зруйнованих під час російського повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Pragmatika.

Конкурсне журі в рамках ініціативи проєкту Irpin Reconstruction Summit врахувало пропозиції фахових спеціалістів, архітекторів, дизайнерів, художників та урбаністів для розробки рішень для відновлення соціальної інфраструктури міста у партнерстві з міжнародними установами.

Ірпінський історико-краєзнавчий музей

Команда архітекторів на чолі з Дзюблюк Зореславою запропонувала значно розширити будівлю музею та кардинально переосмислити всю концепцію діяльності музею.

Ірпінська міська бібліотека ім. М. Рильського

Згідно з даними опитування, майже половина жителів міста відвідували бібліотеку лише у шкільному або студентському віці. Тому метою проєкту є підвищення популярності закладу.

Культурно-дозвільний центр «Дорога життя»

Клуб «Романівка» автори проєкту-переможця пропонують перетворити на сучасний Центр культури та дозвілля. Основна ідея – відділитись будівлею від дороги та створити затишний внутрішній простір з дитячим майданчиком в скандинавському стилі. Поруч планують створити меморіал та облаштувати пішохідно-паркову зону.

Мультифункціональний простір на першому поверсі включатиме бібліотеку, конференц залу, лекторій, глядацьку залу зі сценою, танцювальну студію, кафе, адміністративні приміщення. На другому поверсі плануються театральна та вокальна студії, бібліотека з читальною залою, клас образотворчого мистецтва, кафе, адміністративні та технічні приміщення.

Центральний будинок культури

У проєкті Центрального будинку культури команди Руслана Савчука збережено фасадну групу та автентичність будівлі. Команда запропонувала законсервувати та інтегрувати в простір нової будівлі не сильно пошкоджені автентичні елементи. Зокрема цеглу із Бучанського цегельного заводу «Перемога».

Фахівці розпланували внутрішню площу з урахуванням сучасних вимог організації глядацького залу. Крім того, тут передбачено паркінг та зовнішній благоустрій.

Ірпінський центральний міський стадіон «Чемпіон»

Проєктом передбачається відновлення поля, трибун та підтрибунних приміщень. Відбудова фінансується платформою UNITED 24. Водночас для завершення проєкту буде залучатися додаткове фінансування, зокрема збір коштів оголосив український футболіст Андрій Шевченко.

Дошкільний навчальний заклад №2 «Веснянка»

Школу повністю зруйновано під час вторгнення окупантів. Новий проєкт передбачає, що заклад буде збільшено – він вміщатиме 140 дітей. У підвальному приміщенні розташовуватиметься бомбосховище.

Ірпінський академічний ліцей Національного університету біоресурсів та природокористування України

Проєкт реконструкції ліцею пропонує енергоефективну модернізацію, зокрема, утеплення будівлі, заміну вікон та дверей. Також буде передбачена можливість встановлення сонячної електростанції на даху.

Ірпінська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів з поглибленим економіко-правовим вивченням №2

Основний корпус школи, який був частково пошкоджений окупантами, відбудували, окрім шкільної їдальні. Проєктом передбачається відбудова будівлі з надбудовою двох додаткових поверхів для потреб школи. Також передбачено бомбосховище площею 215 квадратних метрів.

Ірпінська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів мистецького профілю №1 імені А.С. Макаренка

Архітектори пропонують провести повну реконструкцію старого корпусу школи зі збільшенням поверховості до трьох поверхів. Проєктом передбачене бомбосховище, збільшення кількості спеціалізованих класів (лінгвістичних, компютерних, художніх) та приміщень позашкільної освіти (клубні, гурткові, художні майстерні).

Площа Свободи на місці старого ринку

Оскільки територія ринку під час російського вторгнення та окупації згоріла вщент, на його місці вирішено облаштувати площу Свободи. Проєкт Марини Данильцевої поєднує зелені зони із громадським простором. У проєкті враховано паркінг та запропоновано технічно не складну, але цікаву архітектуру перголи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button