Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укрзалізниця

Укрзалізниця отримала 15 пасажирських вагонів, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі.

У таких вагонах є інклюзивна вбиральня та одне безбар’єрне купе — вхід до них є ширшим. Передбачено спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу і фіксацією тіла. Є місце для інвалідного візка та ремені для його закріплення, пульт з регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника.

Також встановлені рельєфні таблички зі шрифтом Брайля, нанесено контрастне маркування, а вхідна група обладнана подовженими поручнями та складними пандусами. Кут нахилу пандуса у розрахунку застосування під низьку платформу складає не більше 15-16%.

Нові інклюзивні вагони курсуватимуть у складах поїздів із Києва на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також у складі поїздів за маршрутами Одеса–Львів, Дніпро–Трускавець, Харків–Трускавець, Харків–Одеса, Харків–Івано-Франківськ, Харків–Хелм та Запоріжжя–Перемишль.

Забронювати місце у вагоні для людей з інвалідністю потрібно не пізніше, як за п’ять діб до дати відправлення. Це можна зробити під час оформлення квитків на сайті booking.uz.gov.ua, у касі, а також через звернення до Контактного центру 0 800 503 111. Докладніше про умови за посиланням.

Це останні зі ста вагонів, замовлених у 2021 році за кошти держбюджету. Їх збудували на Крюківському вагонобудівному заводі. Інші нові вагони обладнано кондиціонером, кулером з питною водою, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками та USB-портами біля кожного місця. У них також збільшили багажне відділення.

Нагадаємо, Укрзалізниця закупить нові подушки, матраци та постільну білизну.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button