Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Gudyma s

В Івано-Франківській територіальній громаді виділили приблизно 80 соток землі на будівництво соціального житла для переселенців. На них планують збудувати 12 п’ятиповерхівок, повідомив мер Руслан Марцінків, пише «Суспільне».

Північна екологічна фінансова корпорація (Nordic Environment Finance Corporation, NEFCO) розробляє тендер. Виграє його компанія, яка збудує і передасть це житло на обслуговування місту. Коштом міжнародних партнерів зведуть 12 п’ятиповерхівок на вулиці Автоливмашівській у селі Хриплин. На реалізацію цього проєкту громада отримала від Європейського Союзу майже 10 млн євро.

Він пояснив, що для будівництва обрали земельні ділянки у Хриплині, бо там є прокладені всі комунікації. Квартири будуть однокімнатні та матимуть окремі санвузли. Крім того, садки й школи Хриплина на сьогодні не заповнені.

Відстань від Хриплина до Івано-Франківська 9,5 км – приблизно 25 хвилин на автомобілі. У селі станом на 2001 рік жило майже дві тисячі осіб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button