Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Conner Baker / Unsplash

У Берліні дозволили жінкам перебувати топлес у публічних басейнах, повідомляє BBC News.

Чітких вимог до верхньої частини купального костюму оператор берлінських басейнів, Berliner Bäderbetriebe, не висуває — правила лише вимагають від відвідувачів прикривати геніталії.

У 2020 році одна жінка засмагала біля басейну просто неба з оголеними грудями, і працівники змусили її піти. Вона подала офіційну скаргу й справа дійшла до офісу омбудсмена з рівності. У грудні минулого року подібний випадок стався з іще однією жінкою.

Слід зазначити, що в Німеччині існує своєрідна культура оголеного тіла. Оголеність значно менше сексуалізована, ніж у багатьох інших країнах і радше асоціюється з природністю і здоров’ям.

Рух Freikörperkultur, зокрема, набув значної популярності у Східній Німеччині, що в другій половині ХХ століття перебувала під контролем СРСР. Місцева влада використовувала його як інструмент регуляції суспільної напруги — можливість бути у публічних місцях без одягу давала ілюзію більшої свободи.

Фото відвідувачок німецького нудистського табору з журналу Helios. Дехто стверджував, що жінка ліворуч — Ангела Меркель, однак насправді та була ще дитиною в момент, коли робили це фото

Від минулого літа жінкам офіційно дозволити перебувати топлес у басейнах у містах Геттінген і Зіген.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button