Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Куп’янська військова адміністрації

Мешканці Куп’янської тергромади Харківщини, яку часто обстрілюють росіяни, можуть отримати будматеріали. Про це заявив начальник міської військової адміністрації Андрій Беседін.

За словами керівника громади, будматеріали отримали від міжнародних фондів та благодійних організацій.

Мешканці можуть отримати плівку, орієнтовано-стружкову плиту, фанеру, руберойд, дерев’яні бруси, цвяхи. Також у наявності набори для ремонту, що включають:

  • плівка – 6 м;
  • OSB плита – 4 шт.;
  • брус дерев’яний 50х50 (2 м) – 4 шт.;
  • рейка дерев’яна (2 м) – 10 шт.;
  • пінопласт – 6 шт.;
  • цвяхи (40 мм) – 0,5 кг;
  • цвяхи (70 мм) – 0,5 кг;
  • клей рідкі цвяхи – 1 шт.;
  • піна монтажна – 1 шт.;
  • скотч – 1 шт.

Для отримання необхідних для ремонту пошкодженого майна будівельних матеріалів мешканців просять звертатися щоденно з 9:00 до 16:00 до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та капітального будівництва Куп’янської міськради. Інформацію можна отримати за телефоном гарячої лінії Куп’янської МВА: +38 066 955 05 63 (WhatsApp).

Раніше начальнику ХОВА Олегу Синєгубову в ефірі телемарафону. «Люди звертаються за коштами на плівку чи за плівкою. Їм кажуть: “Плівки немає”», – передала слова місцевих жителів ведуча.

Нарізі відбувається обов’язкова евакуація Куп’янського району через активні бойові дії. Там проходить лінія фронту і ворог постійно намагається атакувати позиції наших військових. Ворог щоденно обстрілює населені пункти Куп’янської громади.

За словами начальника ОВА, усі евакуйовані люди отримують гуманітарну допомогу та безкоштовне житло у відносно безпечних районах Харківщини або за межами області.

Цей матеріал створено Хмарочосом за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст матеріалу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button