Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Yoav Aziz / Unsplash

Всесвітня організація охорони здоров’я планує оголосити про завершення пандемії коронавірусу цьогоріч.

«Я переконаний, що цього року ми зможемо сказати, що COVID-19 завершився як пандемія», — заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус.

ВООЗ оголосила спалах нового коронавірусу пандемією 11 березня 2020 року — рівно три роки тому. 12 березня карантин запровадили в Києві.

На думку Гебреїсуса, важливішим було проголошення «надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров’я, що має міжнародне значення», — що сталося на шість тижнів раніше, 30 січня. У той час ще не було повідомлень про летальні випадки в Китаї, а за межами країни зафіксували менш як сто випадків захворювання.

За три роки від COVID-19 офіційно померли майже сім мільйонів людей, хоча у ВООЗ вважають, що реальна кількість смертей значно більша.

Гебреїсус зауважив, що пандемія показала, що розвинена медицина — не те саме, що потужна система охорони здоров’я. Адже деякі небагаті країни змогли ефективніше протистояти поширенню хвороби, ніж багаті.

За його словами, походження коронавірусу досі невідоме через небажання Китаю надавати необхідні дані.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button