Японці відкрили на Привокзальному базарі Львова заклад з оніґірі
Загалом оніґірі — це просто білий рис із сіллю, загорнутий у листок норі.
Загалом оніґірі — це просто білий рис із сіллю, загорнутий у листок норі.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Японські волонтери відкрили заклад Tokyo Sushi Ball у Львові на вулиці Городоцькій, 159. Його розташовано у магазині «Могорич» біля Привокзального базару.
Ресторанчик спеціалізується на оніґірі — одній з напопулярніших страв японської кухні. Рисові кульки часто беруть із собою в дорогу, у школу, на роботу тощо. Їх їдять руками.
Загалом оніґірі — це просто білий рис із сіллю, загорнутий у листок норі. Правильно приготований рис може бути смачним сам по собі. Однак часто у нього додають начинку. Традиційною начинкою є маринована слива, та зараз існує велика кількість варіантів.
У Tokyo Sushi Ball готують, наприклад, оніґірі з лососем — сяке (111 гривень), курячим стегенцем теріякі (98 гривень), такуаном — маринованим редисом (98 гривень) та нікумісо — м’ясом, замаринованим у соєвому соусі з медом і часником (104 гривні). Можна замовити бенто — набір оніґірі з різними начинками, що подаються з місо-супом, маринадами та чаєм.
Кухар розповів гастродослідниці Аврорі Огородник, що приїхав до України як волонтер, а потім вирішив залишитися та відкрити заклад разом із друзями.
На український смак може здатися, що в оніґірі бракує насиченої начинки, вважає ресторанний маркетолог і співзасновник «Інституту галицької кухні» Всеволод Поліщук.
«Післясмак відчувається краще, ніж смак під час споживання їжі, бо начинки дуже мало. Відверто зізнаюся, я не знаю, якими онігірі мають бути насправді. Люди кажуть, що такі вони й бувають у Японії. Але на мій український смак я б краще заплатив за онігірі з куркою теріякі не 97 гривень, а 150, але щоб там було при цьому удвічі більше курки. І крім місо залюбки б замовив ще додатковий соус», — коментує він.
На думку Поліщука, такий заклад краще було б розмістити ближче до новобудов і офісів.
«Уявіть собі Городоцьку в районі вокзалу і Привокзального ринку. Сіра вулиця, на який продають якийсь чудовіщний крам і наїдки, нескінченно біжать люди з клумаками, проносяться маршрутки. І петляю я, у надії знайти заклад з онігірі», — розповідає Аврора Огородник.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті