Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 26304 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/tokyosushiball

Японські волонтери відкрили заклад Tokyo Sushi Ball у Львові на вулиці Городоцькій, 159. Його розташовано у магазині «Могорич» біля Привокзального базару. 

Ресторанчик спеціалізується на оніґірі — одній з напопулярніших страв японської кухні. Рисові кульки часто беруть із собою в дорогу, у школу, на роботу тощо. Їх їдять руками.

Загалом оніґірі — це просто білий рис із сіллю, загорнутий у листок норі. Правильно приготований рис може бути смачним сам по собі. Однак часто у нього додають начинку. Традиційною начинкою є маринована слива, та зараз існує велика кількість варіантів. 

Фото: facebook.com/tokyosushiball

У Tokyo Sushi Ball готують, наприклад, оніґірі з лососем — сяке (111 гривень), курячим стегенцем теріякі (98 гривень), такуаном — маринованим редисом (98 гривень) та нікумісо — м’ясом, замаринованим у соєвому соусі з медом і часником (104 гривні). Можна замовити бенто — набір оніґірі з різними начинками, що подаються з місо-супом, маринадами та чаєм.

Кухар розповів гастродослідниці Аврорі Огородник, що приїхав до України як волонтер, а потім вирішив залишитися та відкрити заклад разом із друзями.

На український смак може здатися, що в оніґірі бракує насиченої начинки, вважає ресторанний маркетолог і співзасновник «Інституту галицької кухні» Всеволод Поліщук.

Фото: facebook.com/vsevolod.polishchuk

«Післясмак відчувається краще, ніж смак під час споживання їжі, бо начинки дуже мало. Відверто зізнаюся, я не знаю, якими онігірі мають бути насправді. Люди кажуть, що такі вони й бувають у Японії. Але на мій український смак я б краще заплатив за онігірі з куркою теріякі не 97 гривень, а 150, але щоб там було при цьому удвічі більше курки. І крім місо залюбки б замовив ще додатковий соус», — коментує він.

На думку Поліщука, такий заклад краще було б розмістити ближче до новобудов і офісів.

«Уявіть собі Городоцьку в районі вокзалу і Привокзального ринку. Сіра вулиця, на який продають якийсь чудовіщний крам і наїдки, нескінченно біжать люди з клумаками, проносяться маршрутки. І петляю я, у надії знайти заклад з онігірі», — розповідає Аврора Огородник.

Фото: facebook.com/tokyosushiball

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button