Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23540 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Jose Antonio Gallego Vázquez / Unsplash

В Іспанії вперше ухвалили закон про поводження з домашніми тваринами — досі це регулювалося лише на регіональному рівні, повідомляє El País. Закон набуде чинності у вересні.

Потенційно небезпечні породи

Визначено вісім потенційно небезпечних порід собак — пітбуль-тер’єр, ротвейлер, аргентинський дог, стафордширський бультер’єр, американський стафордшир-тер’єр, бразильська філа, тоса-іну та акіта-іну. Вони завжди мають бути на короткому повідці та в наморднику, навіть на спеціальних майданчиках для вигулу. Передбачається, що після отримання позитивної оцінки соціалізації вимоги до вигулу такої собаки буде послаблено. 

Тести для господарів

Власники собак мусять складати тест на базову обізнаність щодо поводження з тваринами. Він складатиметься з трьох частин: щодо здоров’я собаки, її утримання та правових норм. Зокрема, господар має знати, що собаку не можна лишати саму вдома більш як на 24 години. Документи можна заповнити онлайн безкоштовно. Також собаки мусять бути застраховані. Це коштуватиме 20-50 євро на рік, а для порід із вище згаданого списку — 50-100 євро. 

Обов’язкова стерилізація котів

Закон зобов’язує господарів стерилізувати та чипувати кошенят до шестимісячного віку. Якщо власник не хоче стерилізувати тварину і планує її розмножувати, може зареєструвати її у відповідному реєстрі. Інакше йому загрожуватиме штраф від 500 до 10 тисяч євро. При цьому онлайн-реєстрація є безкоштовною.

Екзотичні тварини

Окремі види тварин не можна утримувати вдома. Це поширюється на членистоногих, риб і амфібій, укуси яких можуть становити серйозний ризик, рептилій та диких ссавців вагою понад п’ять кілограмів (за винятком черепах), а також на всіх приматів.

Читайте також: В Іспанії хочуть замінити кінні екіпажі на електричні візки

Зоомагазини та жебраки

У зоомагазинах не можна продавати собак, кішок і тхорів — лише риб, гризунів і птахів.

Бездомні люди з тваринами можуть натрапити на санкції — якщо уповноважені вирішать, що людина жебракує, використовуючи для цього тварину.

Жорстоке поводження

Законодавці посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. У разі загибелі тварини власнику загрожуватиме від року до трьох ув’язнення, залежно від наявності обтяжуючих обставин. Закон відтепер поширюється на всіх хребетних тварин, не лише домашніх.

Нові обмеження не поширюються на робочих собак: поліцейських, військових, поводирів, пастухів, мисливців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button