Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації надані департаментом урбаністики та архітектури ЧМР

У Чернівцях провели архітектурний конкурс на реконструкцію Центральної площі. На основі роботи переможця створять проєкт з правками, а вже тоді ремонтуватимуть площу, повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк.

Переможці архітектурного конкурсу, Студія ландшафтної архітектури KOTSIUBA, компанія Expolight та архітектурна майстерня О. Пікущенка, вважають, що стіну створили для радянської пропаганди, тому її планують прибрати. Місце втраченого історичного кварталу озеленять та облаштують там дитячий майданчик.

Очікується, що площа буде інтерактивною з освітньо-розважальними елементами, зокрема, доповненої реальності. Там створять артінсталяцію з поєднанням живих рослин, об’ємних дзеркальних полігонів та медіаелементами, лазерний освітньо-розважальний інтерактив для дітей.

DCIM100MEDIADJI_0052.JPG

Сучасні межі площі повернуть до історичних. У майбутньому вона буде пішохідною, але після вирішення питання об’їзду. Проїзд Головною перекривати передчасно не будуть. Водночас громадський транспорт продовжить свій рух.  

DCIM\100MEDIA\DJI_0052.JPG

Вся ділянка, для забезпечення інклюзивного доступу, буде без сходів, рівнів та «перепадів». Окрім цього, планують реставрувати фасади будинків навколо площі. «Будемо працювати з власниками будівель щодо їх оновлення. Згідно із законом, з міського бюджету можемо ремонтувати тільки комунальну власність. Втім для співвласників будинків діє програма співфінансування», зазначив Зазуляк.

Наразі мова йде не про безпосередній початок робіт. Попереду розроблення проєкту на основі конкурсної пропозиції, робота з виготовлення кошторису, розроблення технічного завдання для врахування мереж, тендерні процедури. Зараз місцева влада готує необхідні документи, щоб далі розуміти: скільки грошей потрібно та які є нюанси. Реконструкцію планують розпочати після нашої перемоги.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button