Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23600 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Роман Ратушний, 2021 рік. Фото: Віктория Рощина / hromadske

Бізнесмен Геннадій Корбан програв суд загиблому торік на фронті засновнику «Захистимо Протасів Яр» Роману Ратушному, повідомляє ГО.

Корбан подав позов до Ратушного і ГО «Захистимо Протасів Яр», вимагаючи спростувати згадки про себе на сторінках активіста та організації — зокрема про свою причетність компанії «Дайтона Груп», спроби забудови Протасового Яру тощо.

Київський апеляційний суд задовольнив апеляційні скарги Ратушного та повністю відмовив Корбану в позові.

«Важливо, що наші адвокати не дали викинути зі справи Романа Ратушного після його загибелі. Замість Роми в справу вступили його батьки. І Верховний суд підтвердив, що в таких справах правонаступництво допускається. Тому позиція Роми звучала сьогодні в суді через його адвоката, який тепер адвокат його батьків. Тобто Рома продовжує перемагати недобросовісних забудовників і після своєї загибелі», — наголошують в організації.

Дніпровська компанія «Дайтона Груп» планувала збудувати у Протасовому Яру три 30-поверхових житлово-офісних будинків. 2018 року забудовник почав вирубувати дерева. Місцеві жителі об’єдналися в організацію «Захистимо Протасів яр», яку очолив Ратушний.

У січні 2022 року Верховний суд поставив крапку у справі, визнавши недійсним договір суборенди ділянки. У липні депутати Київради проголосували за створення ландшафтного заказника в Протасовому Яру.

Роман Ратушний загинув у червні 2022 року під Ізюмом у віці 24 років. Він був розвідником 93 омбр «Холодний яр». На його честь перейменували вулицю, що простягається вздовж Потасового яру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button