Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото

Київрада збільшила фінансування капітальних видатків на поточний рік за програмою економічного і соціального розвитку на 2021-2023 роки. Загальна сума коштів на будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти міських об’єктів на цей рік збільшилась на 11,2 млрд і становить 19,2 млрд гривень.

За даними Департаменту економіки та інвестицій КМДА, фінансування збільшується, зокрема, за рахунок залишків бюджетних коштів на початок року, а також передачі частини коштів із програми вирішення депутатами соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців на 2021-2025 роки.

Найбільші обсяги видатків спрямовують на транспорт та дорожню інфраструктуру — 8,3 мдрд гривень. За рахунок цих коштів продовжать будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти мостів та шляхопроводів.

На житлово-комунальне господарство депутати запланували спрямувати 1,4 млрд гривень. Загалом же на реалізацію проєктів у галузі ЖКГ та житлової політики у 2023 році передбачено 6,8 млрд гривень.

752,7 млн гривень направлять на капітальні ремонти житлових будинків та їх термомодернізацію: на енергоефективні заходи за програмою «70×30», капітальний ремонт фасадів, покрівель, заміну вікон, ремонти та модернізацію ліфтів в будинках, капітальні ремонти електричних та інженерних мереж. Планують продовжити капітальні ремонти найпростіших укриттів та захисних споруд.

На забезпечення житлом учасників бойових дій та членів їхніх сімей у програмі на 2023 рік передбачено 430 млн гривень. На охорону здоров’я депутати направили трохи більше 2 млрд гривень.

На соціальний захист та соціальне забезпечення передбачено 342 млн гривень. На освітню галузь передбачили видатки у розмірі 1,161 млрд гривень. Із них на реконструкцію, капітальний ремонт закладів освіти закладено 372,1 млн гривень, ще 788,9 мільйона гривень — на підвищення рівня енергобезпеки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button