Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: norsketog.no

Норвегія збирається передати Україні 12 дизель-поїздів. Чотири з них відправлять до літа та ще вісім протягом року, пише Nettavisen.

За словами міністра транспорту Норвегії Йон-Івара Нюгорда, «транспорт має вирішальне значення для того, щоб все працювало – перевозити багато матеріалів, продуктів харчування та цивільної допомоги». Він додав, що Норвегія «хоче зробити свій внесок як нація».

Потягам, які відправлять Україну, орієнтовно 40 років. Однак саме Україна зробила запит на цей тип рухомого складу, додав міністр. Йдеться про двовагонні поїзди Norske Tog Class 92 (type 92), які виготовлені у 1984-1985 роках німецькою вагонобудівною компанією Duewag. Вони мають 168 місць та розраховані на швидкість до 140 км/год.

Поїзди розроблені під європейську колію 1435 мм, тому на них потрібно буде замінити рейки під ширшу залізницю, перш ніж Україна зможе їх експлуатувати. На перевезення поїздів до України потрібно буде від 10 млн до 12 млн норвезьких крон (приблизно 1 млн доларів).

 Раніше Норвегія подарувала Україні 32 модульні мости.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button