Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації надано Aranchii Architects

Команда Aranchii Architects розробила концепцію ревіталізації зони на вулиці Сверстюка на Лівобережному масиві Києва.

Як повідомив «Хмарочосу» засновник бюро Дмитро Аранчій, цей проєкт є власною ініціативою архітекторів — «щоб спонукати людей до думок на тему міста».

Автори сфокусувалися на ділянці вулиці, що пролягає близько до Русанівського каналу та станції міської електрички «Русанівка».

Зараз вулиця Сверстюка захаращена гаражами та відрізана залізничними коліями. Пішохідний перехід від паралельної їй Віфлеємської вулиці — лише один, та й той небезпечний. Тут також є стихійні поховання домашніх тварин.

Стан території у 2015 році, Google Maps

Пропозиція передбачає створення насипу над електричкою та облаштування на ньому лінійного парку — «парк Сверстюка». Це дозволить поєднати мікрорайони й утворити необхідні пішохідні зв’язки.

Архітектори зауважують, що лівий берег Києва природно позбавлений пагорбів, тож утворення мікрорельєфу урізноманітнить пішохідний досвід.

Мережа доріжок у схемі парку враховує наявні потреби у пішохідних сполученнях. Уздовж парку проходить велодоріжка.

У парку Aranchii Architects пропонують створити зону сухих фонтанів, скейтпарк, зону відпочинку з кафе, дитячу ігрову зону, амфітеатр, а також облаштувати кладовище домашніх тварин.

Концепт кладовища — модульна конструкція з капсул для поховання, розрахована на вісім тисяч тварин. Власник померлої тварини може активувати за допомогою застосунку 3д-зображення улюбленця.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button