Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ЛМР

У Львові презентувати перші напрацювання, а також погодили план створення індустріального парку «Сигнівка», на якому розташують підприємства легкої промисловості, пише ZAXID.NET.

Мікрорайон «Сигнівка» перетворюється з занедбаної промзони у центр логістики та виробництва. Територія розташована у північно-західному районі Львова, за десять кілометрів від центру міста, й обмежена залізничною колією, вулицями Данила Апостола, Конюшинною та кільцевою дорогою. Загальна площа цієї території охоплює 92 га.

У 2018 році міська рада затвердила Програму перспективного розвитку промислових зон Львова – Сигнівки та Рясного-2, яка передбачала продаж вільних комунальних ділянок під виробництво та створення низки індустріальних парків. Міська рада розробила детальний план цієї території, що передбачає формування кварталу виробничої та складської забудови, прокладання нових вулиць і проїздів.

Станом на 2023 рік вільними для продажу залишилось 22 га землі, 15 га – зерезервували під муніципальний індустріальний парк, ще 19 га займає приватний індустріальний парк Sparrow Lviv. Решту місто продало на аукціоні приватним компаніям під виробництво, серед них – австрійська компанія «Дунапак», що виготовляє паперове пакування, «Терпласт Груп», «Рас Девелопмент» та «Хірш Пороцелль». Загалом очікується, що у промзоні створять близько 6 тисяч робочих місць та залучать майже півмільйона гривень інвестицій.

Створення муніципального індустріального парку міськрада затвердила влітку 2022 року. Під нього зарезервували 15 га комунальної землі. Упродовж півроку міськрада спільно з експертами Київської школи економіки та компаніями Abt Associates та Good Governance Fund розробляли концепцію розвитку муніципального парку. У березні представили концепцію та план її втілення. Затвердити її планують у квітні.

Земельна ділянка залишиться в комунальній власності, однак для адміністрування парку оберуть приватну керуючу компанію. Після внесення Кабміном парку до загального реєстру індустріальних парків буде оголошено міжнародний відкритий конкурс на керуючу компанію, яка розвиватиме індустріальний парк і залучатиме інвесторів.

У муніципальному парку працюватимуть компанії ІТ-галузі, телекомунікацій, харчової промисловості, охорони здоров’я тощо. Проєкт орієнтуватиметься на малий та середній бізнес. Попередньо, сюди входитимуть машинобудівні компанії, а також підприємства галузі легкої промисловості та деревообробки.

За концепцією, в межах парку резидент зможе отримувати весь ланцюг послуг – від дизайну, реклами і написання бізнес-плану і до виробництва, інженерії, пакування та експорту. Цей план дозволить місту на десять років створити до півтора тисячі робочих місць і збільшити інвестиції на 1,5%.

Концепцію ще мають затвердити депутати на сесії Львівської міськради.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button