Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Мінінфраструктури

З п’ятого квітня українські та польські залізничники спільно провели тестово-випробувальну поїздку маршрутом Люблін – Рава-Руська євроколією 1435 мм. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

У поїздку вирушає поїзд, який за кілька місяців дасть старт сполученню між Варшавою та Рава-Руською з пересадкою на Львів.

Для пасажирів польського напрямку Рава-Руська (Львівська область) стане пунктом зручної пересадки між поїздом на євроколії та поїздом «Укрзалізниці» на українській колії, який у свою чергу довезе пасажирів до Львова.

Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Рава-Руською та Львовом дасть змогу задовольнити попит українців, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску.

Хмарочос писав, що «Укрзалізниця» планує до кінця цього року побудувати першу євроколію зі Львова до кордону у Раві-Руській. Нові лінії не замінять старі, їх будуватимуть поруч із наявними.

Наразі «Укрзалізниця» вже уклала договір із польським центральним комунікаційним портом на розробку техніко-економічного обґрунтування швидкісної залізниці Варшава – Львів. Також у планах будівництво швидкісної лінії Варшава – Київ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button