Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Kym Ellis / Unsplash

У майбутньому вина ставатимуть солодшими, густішими та міцнішими через зміни клімату, вважає професорка Університету Ланкастера Емма Саєр, повідомляє Daily Mail.

Сухі вина з винограду, який добре почувається у холоднішому кліматі, стануть рідкіснішими і попит на них зросте. Такі вина, як піно нуар, стане складніше дістати, зазначила вона на дегустації, присвяченій змінам клімату, на фестивалі науки в Единбурзі.

Через вищі температури у винах не лише зросте градус алкоголю, — напій втрачатиме окремі квіткові та земляні напівтони. Також знизиться вміст танінів і кислотність.

У деяких регіонах, таких як Велика Британія, кліматичні зміни можуть призвести до ще більшої кількості опадів, і це також вплине на смак вин, зокрема й найдорожчих і найвишуканіших.

Виробники будуть змушені збирати врожай винограду раніше та адаптувати свої технології до нових реалій.

Однак, на її думку, люди звикнуть до нових смаків вина, наприклад, зроблених із сортів винограду, стійких до грибка. Життя ускладниться передусім для снобів, які хваляться здатністю розрізняти найтонші напівтони напою.

Саєр вважає, що було б корисно проводити дегустації, присвячені кліматичним змінам, на яких відвідувачам пропонували би, наприклад, вино з присмаком диму з виноградників, постраждалих від лісових пожеж.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button