Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Чернівцях обрали найкращий проєкт комплексного благоустрою Центрального парку культури й відпочинку імені Тараса Шевченка. Переможцем конкурсу стало архітектурне бюро Space Odyssey Architects з Одеси.

Архітектори пропонують максимально зберігати зелені насадження у парку та облаштовувати територію, орієнтуючись на рослинність. Головна ідея проєкту — садова алея — спрямована на знайомство відпочивальника з парком та веде його крізь зелень, оминаючи урбанізовані алеї та площі. На своєму шляху, відвідувачі проходять крізь різні ландшафтні та функціональні зони.

У парку розташований літній театр, де проводять різні заходи. Перед театром планують розширити площу та створити більший простір для очікування цих заходів. огорожу між парком та сусідньою забудовою пропонують облаштувати зеленою стіною для створення візуального та звукового бар’єра.

Освітлення складається з трьох шарів: верхнє загальне освітлення головної алеї та популярних майданчиків, комбіноване освітлення Садової алеї та транзитних шляхів та камерне освітлення низьких стовпчиків ліхтарів вздовж всіх прогулянкових доріжок парку.

Всі покриття в проєкті поділені на три основні групи: урбанізовані простори головної алеї та площ – водонепроникне тверде мощення (гранітна плитка); прогулянкові стежки, бігова доріжка, садова алея та майданчики для гри, спорту і відпочинку – водопроникне покриття з гравію (стабілізований, або ущільнений); відкриті галявини з газоном, або луковими травами для відпочинку, або подій.

Архітектори пропонують створити майданчики для гри та відпочинку, які будуть розміщені рівномірно по всій території парку для зручної доступності зі входів та між собою, майданчики зі спортивними елементами для воркауту, зону для тренувань та вільного бігу собак.

Пропозиція не є готовим проєктом, зазначають у міськраді. На її основі сформують технічне завдання до проєкту благоустрою і розрахують кошторис, і «лише після цього можна буде підійти до комплексного здійснення благоустрою парку».

Читайте також: Зелена пішохідна зона з інтерактивами: проєкт-переможець конкурсу на реконструкцію Центральної площі Чернівців

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button