Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Пташенята канюка звичайного. Фото: J. Dietrich, CC BY-SA 3.0

11 квітня Екологічна комісія Київради підтримала створення заповідних об’єктів «Гай хижих птахів» та «Заплава орхідей». Проєкти розробляли Київський еколого-культурний центр та депутатка Ксенія Семенова.

Ботанічна пам’ятка «Заплава орхідей» займатиме 25 гектарів в районі заплави струмка Віта, що у Феофанії. Це практично єдина природна заплава малої річки в межах Києва, вона має довжину біля двох кілометрів, розповідають у КЕКЦ. Навколо ростуть біла верба, чорна тополя, осика. 

Дивіться фото: У ботсадах і парках Києва розквітли магнолії та сакури

У старих дуплястих вербах селяться червонокнижні кажани. Екологи нарахували 25 видів птахів, що гніздують у Заплаві орхідей: синиць, дятлів, повзиків.

Фото: КЕКЦ

На цьому місці знайшли найбільшу в Києві популяцію рідкісної орхідеї — пальчатокорінника м’ясочервоного. Раніше ця популяція доходила до Хотова, але була знищена забудовою.

Фото: КЕКЦ

Зоологічна пам’ятка «Гай хижих птахів» займатиме площу 105 гектарів у Голосіївському районі.

«На схилах величезного пагорба ростуть дерева граба та дуба. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний за площею старий гай, який став притулком багатьом хижим птахам, які знаходяться під охороною Бернської конвенції», — розповідає Семенова.

У Гаю хижих птахів зустрічається занесений до Червоної книги України шуліка чорний, а також канюк звичайний, яструб великий, підсоколик великий, багато видів кажанів і сов. Мешкають білки, кабани, зайці, лиси, козулі та їжаки. Ростуть червонокнижні рослини, такі як гніздівка звичайна та любка дволиста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button