Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація експозиції

На цьогорічній Венеційській бієнале Україну, окрім офіційного павільйону, презентуватиме проєкт «Українська ДНК».

Експозицію, яка буде відкрита з 18 травня до 20 червня, розмістять у Залі дель Каміно монастиря СанКосма і Даміано на острові Джудекка.

«Ми подорожуємо з часів Трипільської культури до моменту “ТУТ”, коли на території України йде повномасштабна війна. Подорож, як книга у “дванадцяти томах”, у змісті яких європейські глядачі будуть відкривати ще більше мірностей власної історії, а українці знаходити відповіді про складові власної ідентичності», — пояснюють куратори.

Відправною точкою експозиції стане дослідження архітектурного комплексу Софії Київської. Кураторка проєкту Ольга Нешта заявляє, що вивчаючи планування Софійського собору, помітила спільний принцип побудови, творчий код майстрів, що лежав в основі побудови храмів на всій території України. Він також корелюється із деякими закономірностями у планувальній структурі храмів візантійського періоду.

Експозиція також включатиме витинанки художниці Дарії Альошкіної, арт-проєкт «Різоми» Діани Біліченко та піктограми Орнелли Остапенко, створені за 12 історичними сюжетами.

Кульмінаційною частиною виставки називають «капсулу часу». В лекторіумі проводитимуть презентації, круглі столи та дискусії.

Піктограми Орнелли Остапенко

«З 2016 року голосу України під час Бієнале не звучало, останній раз це була приватна ініціатива у рамках паралельної програми архітектурного бієнале, офіційно ж востаннє Україна була представлена із національним павільйоном у 2014-му», — зауважує Нешта.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button