Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Роман Петушков

17-18 квітня в Києві та області внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС на річці Дніпро утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово дачної забудови, присадибних ділянок, повідомили в «Укргідрометцентрі».

Пік весняної повені у Києві очікують на 22 квітня, повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

У Києві через підняття води у Дніпрі затопило парк «Наталка» на Оболоні, та всю берегову зону. Під водою опинилася частина набережної від самого парку до Поштової площі. Також частково підтоплено острови Оболонський та Труханів, парк «Муромець», Гідропарк, Галерну затоку, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків, ділянку на вулиці Прирічній, де запланованого будівництво паркінгу, проти якого виступають мешканці.

Крім того, вулицю Верхню і бульвар Миколи Міхновського підтопило через аварію на водопровідній мережі.

Фото: Чарівний Київ

За словами Ткачука, цьогоріч рівень води на 0,5-1 метр перевищує минулорічний. Головна причина підтоплень – це весняна повінь та регулярні опади, що призвели до збільшення води в річках.

Фото: Telegraf UA

Станом на 12:00 17 квітня рівень води у Дніпрі складає 9 359 см (критичний рівень – 9 415 см) за Балтійською системою висот. До критичного рівня води лишається ще 50-60 см.

Фото: Роман Петушков

«Ми розуміємо, що вода може сягнути цього рівня, тому проводимо додаткові тренування сил цивільного захисту, рятувальників та всіх служб, які можуть бути задіяні у наданні допомоги мешканцям», – розповів Ткачук.

Наслідки повені спричинили пошкодження майна або іншу шкоду підприємствам. Ці випадки розглядатимуть в рамках роботи районних комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив Ткачук.

Фото: Роман Петушков

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button