Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мер Києва Віталій Кличко відповів на петиції про скасування зупинки громадського транспорту під час повітряних тривог. Він наполягає, що рішення буде переглянуте виключно за умови суттєвої стабілізації безпекової ситуації та надходження відповідних рекомендацій від ДСНС.

Кличко 17 квітня дав ідентичні відповіді на дві електронні петиції на сайті Київради. Одна з них була подана 26 січня Тамарою Луцук, друга – шостого лютого Костянтином Байловим. Обидві набрали необхідну для відповіді кількість голосів у 6 тисяч.

Доручення відповісти на петиції Кличко наприкінці березня дав заступнику голови міської адміністрації Петру Пантелеєву, директору департаменту транспортної інфраструктури Руслану Кандибору та комісії Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами.

У відповіді мера зазначається, що рішення Ради оборони Києва від 29 липня 2022 року про особливості роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Тому воно буде переглянуте виключно за умови суттєвої стабілізації такої ситуації та надходження відповідних рекомендацій від ДСНС. За його словами, відповідний аналіз та оцінка здійснюються на постійній основі.

Кличко також нагадав, що «призупинення роботи комунального транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів жодних додаткових витрат, оскільки після її завершення вони можуть скористатися попередньо сплаченими проїзними документами». Водночас об’єднання «Пасажири Києва» стверджувало, що станом на грудень 2023 року через зупинки громадського транспорту бюджет Києва втратив 1,3 млрд гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button