Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Edgar Martínez / Pexels

Законопроєкт 9227 пропонує заборонити продаж в Україні так званих «новітніх тютюнових виробів» — електронних сигарет і систем для електричного нагрівання тютюну, таких як IQOS і Glo.

Згідно з уже ухваленим раніше законом, від липня цього року з магазинів мають зникнути ароматизовані сигарети, зокрема з капсулами, та ароматизований тютюн для самокруток. Зокрема, під заборону підпадають сигарети та тютюн:

  • з характерним запахом та/або смаком диму. Під «характерним запахом» мається на увазі «відмінний від запаху чи смаку тютюну»;
  • що містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах, таких як фільтр, папір, упаковка, капсула або мають будь-які технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах чи смак сигарет, тютюну для самокруток або інтенсивність диму.

Зараз депутати пропонують додати до тексту «новітні тютюнові вироби».

Автори заявляють, що після появи на українському ринку тютюнових виробів для нагрівання — так звані ТВЕНів — наприкінці 2016 року, вперше за десятиліття відновилася динаміка зростання вживання тютюнових виробів.

  • Електронні сигарети — це пристрої для нагрівають і утворюють пару з рідини, з нікотином або без.  Системи для електричного нагрівання тютюну нагрівають стіки, створюючи нікотиновмісний аерозоль без продуктів горіння. 

«Міжнародні дослідження вказують, що 80% дітей у віці 12-17 років, які мали досвід вживання тютюну, дебютували саме з ароматизованих тютюнових виробів», — заявляють депутати.

В разі ухвалення правки до законодавства можуть набрати чинності вже у липні цього року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button