Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Акція Ukraine Solidarity Project у Лондоні. Фото: twitter.com/SolidarityUKR

Споживачі закликають бойкотувати французьку Pernod Ricard — другу серед найбільших алкогольних компаній світу — через відмову залишати російський ринок. Зокрема, українські громади у Великій Британії та Ірландії провели акції проти джину Beefeater та віскі Jameson.

До брендів компанії також належать віскі Chivas Regal та Ballantine’s, ром Havana Club, текіла Olmeca, горілка Absolut, лікер Malibu та інші.

Після російського вторгнення Pernod Ricard спершу зупинив постачання напоїв у Росію, однак продовжував розпродувати старі запаси. А цього місяця компанія заявила, що відновила експорт.

Акція Ukraine Solidarity Project у Лондоні. Фото: twitter.com/SolidarityUKR

Пояснюють тим, що Росія дозволила «паралельний імпорт» — фактично контрабанду — і таким чином намагаються вберегти своїх працівників у звинуваченнях у «навмисному банкрутстві», за яке в Росії передбачено кримінальну відповідальність. «Хмарочос» писав докладніше, як російський уряд ускладнив вихід бізнесів із ринку.

Рішення відразу викликало різку реакцію у Швеції — мережі барів, ресторанів і готелів вилучили водку Absolut. Через це шведський виробник Absolut, дочірня компанія Pernod Ricard, заявила, що більше не постачатиме водку росіянам.

Менш із тим, Pernod Ricard не відмовилася від експорту низки інших брендів на російський ринок, зокрема джину Beefeater, текіли Olmeca та віскі Jameson — і це підтвердив речник компанії виданню The Spirits Business.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button