Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Юджин, Орегон, США. Фото: Miguel Flores / Unsplash

У лютому місто Юджин, штат Орегон, заборонило підключення до природного газу нової малоповерхової забудови. Це рішення покликане скоротити вуглецеві викиди, повідомляє Bloomberg CityLab.

Невелике місто з м’яким кліматом, розташоване серед гір і пагорбів неподалік від узбережжя Тихого океану, вважається студентським. Тут розташовано, зокрема, Орегонський університет.

Вже за кілька тижнів після цього рішення газова компанія NW Natural почала агітувати місцевих жителів підписувати звернення за проведення референдуму щодо газу — і зібрала 12 тисяч підписів.

Вона витратила один мільйон доларів на кампанію під назвою «Юджин за енергетичний вибір» за скасування заборони. Зокрема, почали ширитися чутки про те, що в жителів конфісковуватимуть газові плити, хоча обмеження стосується лише нового будівництва.

Юджин, Орегон, США. Фото: Sinjin Thomas / Unsplash

Натомість прихильники заборони природного газу наголошують, що його спалювання у приміщенні вивільняє канцерогенні сполуки, такі як бензол і толуол. Екологічна група Beyond Toxics опублікувала зняте спеціальною камерою відео, яке показує, як горить газ із конфорки кухонної плити, — а саме випари, які ми не бачимо неозброєним оком.

Наразі майже сто міст США ухвалили схожі рішення, які обмежують використання газу та заохочують електрифікацію. Такі заходи стали популярними останнім часом, і все більше міст приєднуються до заборони газу.

Однак якщо жителі Юджина проголосують проти заборони газу на референдумі, який має відбутися у листопаді, це створить прецедент, і газові компанії захочуть наслідувати приклад NW Natural.

Юджин, Орегон, США. Фото: Casey Olsen / Unsplash

Видання проводить паралелі з кампанією, яку провели в Каліфорнії сервіси таксі Uber та Lyft, домігшися проведення у 2020 році референдуму за збереження вигідної їм моделі працевлаштування водіїв.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button