Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В індустріальний парк «Мостиський сухий порт» на Львівщині цього року планують інвестувати до трьох мільйонів євро, зокрема у розвиток логістики – продовження широкої і вузької колії та прокладання автодоріг. Про це повідомив керівник проєкту Віктор Довгань.

Також планується створити майданчик з усіма комунікаціями під будівництво, щоби надалі туди могли заходити резиденти. Команда вже має попередні договори з імпортером нафтопродуктів – перший резидент будуватиме резервуари, йому в оренду передадуть частину ділянки для перевантаження нафтопродуктів. Другий кластер – експорт аграрної продукції, будівництво зерносховищ. Для цього є угода з агрохолдингом. Одними із потенційних резидентів можуть бути релоковані підприємства з лінії фронту, зі сходу та півдня.

Будівництво має розпочатися у травні, а наступного року територію планують почати викупляти у громади, якщо заповнення становитиме щонайменше 50%.

Хмарочос писав, що у Львові представили концепцію муніципального індустріального парку «Сигнівка».

Будівництво «Мостиського сухого порту» планували завершити у 2024 році. Він розташований на комунальній земельній ділянці площею 34,51 га між Мостиськами та Волицею. Поряд з одного боку проходить траса Львів-Шегині, з іншого – залізнична гілка до польського кордону. На території має бути логістичний комплекс на 13,3 га, стоянки для транспорту – 2 га, виробничі будівлі – 4,3 га, елеватор для зерна – 6,35 га, адміністративні та допоміжні споруди.

Візуалізації парку «Мостиський сухий порт»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button